Vállalatirányítás, ügyvitel, könyvelés

Kata, Eva, Kiva és mások. E-számla, crm, és sok más, ami napjainkban egy vállalkozás számára izgalmas, érdekes, vagy megfontolásra érdemes lehet. Amiről mi így gondoljuk A vállalatirányítási, ügyviteli és könyvelési varázsszavai érthetően és megvitathatóan.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Pályázat komplex vállalati technológia-fejlesztésre mikro-, kis- és középvállalkozások számára

2013.01.04. 10:03 :: pókfonál

A nagy karácsonyi menet ideje alatt jelent meg az új, GOP 2012-2.1-1/B jelű pályázat, amiről lényeges tudni, hogy csak 2013. február végéig él, addig kell tehát beadni a pályázatokat! Az idő tehát meglehetősen rövid, de szó sincs arról, hogy lehetetlen helyzetről lenne szó. A rendelkezésre álló 2 hónap biztosan elegendő ahhoz, hogy egy vállalkozás meghozza a megfelelő döntést, és elkészítesse a beadandó anyagot.

 

 

Azért fontos ez a pályázat, mert ennek keretében a vállalatirányítási rendszerek fejlesztésére is lehet támogatást igényelni. Több szoftveres cég, így a SZÁMADÓ Kft. is vállalja a pályázatok megírását és annak a költségét is.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5 millió Ft, maximum 150 millió Ft. 

Támogatási intenzitás 40%-a mikro-, kis- és középvállalkozások esetében, 30% ha cégben a tőke vagy a szavazati jogok legalább 25%-át közvetlenül vagy közvetve, egyénileg vagy közösen, egy vagy több állami szerv irányítja. 

A pályázó nem lehet Közép- magyarországi régióban és rendelkeznie kell legalább kettő lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele.

Mire lehet pályázni?

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KÖRE:

  • Eszközbeszerzés – minimum 200.000 Ft
    Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, amennyiben megfelel az induló beruházás fogalmának.
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás
    Infrastrukturális és ingatlan beruházás telekhatáron belül, amennyiben megfelel az induló beruházás fogalmának:
      • infrastruktúra építése, fejlesztése,
      • ingatlan építése, bővítése, fejlesztése, átalakítása
  • Információs technológiafejlesztés
    Beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati infokommunikációs fejlesztések, üzleti alkalmazások támogatását is:

a) új hardver – minimum 30.000 forint,

b) szoftver (beleértve: alapszoftver, speciális egyedi fejlesztésű szoftver),

c) betanítás (közvetlenül a szoftverhez kapcsolódóan)

d) domain név regisztráció és a hozzá tartozó webtárhely egyszeri díja

  • Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések
  • Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása.

Önállóan kizárólag az eszközbeszerzés és az információs technológiafejlesztés tevékenységek támogathatóak, a többi tevékenység csak ezek valamelyikéhez kapcsolódóan.

 

Pályázó méretével szembeni elvárás:

  • Minimum 13 millió forint legyen a bázisévben a mérlegfőösszeg
  • Nem lehet nagyobb a projektösszeg, mint a mérlegfőösszeg és az árbevétel

 

KÖTELEZŐ VÁLLALÁSOK:

 1. Létszámtartás

A pályázónak vállalnia kell, hogy a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az éves átlagos statisztikai létszámának átlagos értéke nem csökkenhet a bázislétszám alá. (A negatív eltérés nem lehet nagyobb, mint 0,5.)  Bázislétszámnak minősül a pályázat beadását megelőző üzleti év1 éves átlagos statisztikai állományi létszáma.

 és

 2. Személyi jellegű ráfordítás

 a) A projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti év átlagos éves személyi jellegű ráfordításainak (egyéni vállalkozók esetén az alkalmazottak részére kifizetett bér, megbízási díj, alkalmazottak után kötelezően befizetett társadalombiztosítási járulék, a munkáltatói és kifizetői minőségében megfizetett egészségügyi hozzájárulás SZJA bevallás szerinti vonatkozó sora) növekednie kell a támogatási összeg 5 %-ával a bázisévhez (beadást megelőző üzleti év) képest.

Szb + (T * 0,05) ≤ (Sz1 + Sz2)/2

 vagy

 b) A projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti év átlagos éves személyi jellegű ráfordításainak (egyéni vállalkozók esetén az alkalmazottak részére kifizetett bér, megbízási díj, alkalmazottak után kötelezően befizetett társadalombiztosítási járulék, a munkáltatói és kifizetői minőségében megfizetett egészségügyi

hozzájárulás SZJA bevallás szerinti vonatkozó sora) növekednie kell 5 %-kal a bázisévhez (beadást megelőző üzleti év) képest.

Szb * 1,05 ≤ (Sz1 + Sz2)/2

 Tehát, nem csökkenhet 0,5-nél nagyobb mértékben a projekt zárása utáni két évben az éves statisztikai létszám, mint a bázisévben

és

a projekt zárása utáni második évben a személyi jellegű kiadásoknak vagy a támogatási összeg 5%-val, vagy a bázisév személyi jellegű kiadásainak 5%-val növekednie kell.

  

Önrész:

A pályázónak legalább a projekt elszámolható összköltségének 25%-át kitevő igazolt saját forrással kell rendelkeznie.

 

Előleg igénylése:

 Jelen pályázati kiírás keretében legfeljebb a támogatási összeg 50 % előleg igényelhető!!

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat informatika fejlesztés támogatás kisvállalkozás számadó tippek tárca-blog

A bejegyzés trackback címe:

https://eusys.blog.hu/api/trackback/id/tr964996075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása